Skip to content
Wroaaaah! doet de leeuw

Geluiden verzinnen

Het is werkelijk verrassend hoeveel geluid er soms uit een boek kan komen! En dat zonder ook maar een letter tekst. Wroaaaah! doet de leeuw van Benjamin Gottwald is er zo een.

Vanaf de kaft schreeuwt de leeuw naar je en nodigt hij je uit om het boek snel open te slaan. En eenmaal geopend kan de pret en het rumoer beginnen…

De kleurrijke grafische afbeeldingen dagen de lezertjes uit om zelf de geluiden te verzinnen en te maken die erbij passen. Ze doen je sissen, slurpen, brullen of trommelen. 160 pagina’s lang mag je laten horen hoe alles klinkt, van heel hard tot fluisterend zacht. En niet alleen je mond maar je hele lichaam mag meedoen.

Spaghetti slurpen mag
Van geluiden die zonder nadenken passen bij het plaatje tot geluiden waar je toch wel even over na moet denken. Want een leeuw nadoen, spaghetti slurpen of zoengeluiden maken kunnen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een kameleon die een vlieg vangt? Een meteoriet die supersnel door de ruimte suist? Of een varken dat eerst op een trampoline springt en er vervolgens vanaf valt?

Wroaaaah! doet de leeuw staat vol met situaties die kinderen (en ook volwassenen) zullen herkennen maar ook afbeeldingen van situaties die ze nog niet kennen en die de fantasie prikkelen en uitdagen tot het maken van de meest gekke geluiden. En na veel kijkplezier mag het boek uiteindelijk met een flinke klap dichtgeslagen worden.

Beeldend kunstenaar Benjamin Gottwald begint zijn werk altijd met potlood of inkt op papier. Het uiteindelijke artwork wordt voornamelijk digitaal gemaakt. Benjamin Gottwald werd geboren in 1987 in Darmstadt en studeerde illustratie in Hamburg. Tegenwoordig woont hij ook in Hamburg waar hij werkt als zelfstandig illustrator, animator en striptekenaar.

Wroaaaah! doet de leeuw
Verschenen bij: Moon
ISBN: 9789048870660
160 pagina’s
Prijs: €18.99
Verschenen: september 2023