Skip to content

Over Jong Literair Nederland

Een leven lang liefde voor lezen
Jong Literair Nederland (JLN) is een recensieplatform waar alles draait om goede kinder- en jeugdboeken.

Primair publiceren we op Jong Literair Nederland boekbesprekingen, maar er is ook plaats voor interviews met schrijvers, dichters, vertalers en illustratoren.
In de rubriek Jonge Oogst  besteden we aandacht aan boeken die net verschenen zijn en die we onder de aandacht willen brengen, al dan niet later gevolgd door een recensie.

De aandacht gaat vooral uit naar (voorlees)boeken (fictie en non-fictie), poëzie, sprookjes en graphic novels, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Columns, nieuwsberichten en informatie over prijzen en evenementen zullen van Jong Literair Nederland een actueel en gevarieerd medium maken.

Jong Literair Nederland is een spin-off van Literair Nederland (LN), een recensie-site voor Nederlandstalige- en vertaalde literatuur.

Boekverkoop
De beste plek om een boek aan te schaffen blijft natuurlijk de lokale (kinder)boekhandel. Dus help de boekhandel in stand te houden en steek wat u kunt missen in boeken voor uzelf, voor kinderen, uw vrienden en geliefden! Als naar de boekhandel gaan niet lukt en u wilt online kopen, dan kan dat ook via (Jong) Literair Nederland.

Bij elke recensie staat een link naar de Libris boekhandel. Bestelt u via deze link een boek dan is een klein percentage van de prijs voor (Jong) Literair Nederland. Daarvan kunnen wij weer postzegels kopen om de recensenten een nieuw boek te sturen.

Contact met de redactie
redactie@jong.literairnederland.nl
mohana@literairnederland.nl
carolien@jong.literairnederland.nl