Skip to content

Jonge Oogst – YA week 25

Stille denker

De vijftienjarige Maya is een vrolijke en sociale meid. Tijdens de herfstvakantie trekt ze samen met de familie Vandevel naar hun vakantiehuisje in Finland om er op hun drie jonge kinderen te passen. Terwijl Ron en Lena Vandevel een congres bijwonen in Helsinki, vermaakt Maya zich prima met Lisa, Robbert en Chloé. Tot er vreemde dingen gebeuren in het huis. De voordeur blijkt ineens open te staan, er verdwijnt een appel… Maya voelt dat iemand hen in de gaten houdt… Maar wie is die persoon en wat is hij van plan?

Stille Denker gaat over twee jonge mensen die erg verschillend zijn, maar ook op elkaar lijken. Maya is eerder een extraverte ondernemende jonge meid van 15. Tygo is 17 jaar en een zeer introverte denker wat hem vaak belemmert om zijn leven op de rails te zetten. Beiden zijn ze op zoek naar verstilling en transformatie in een wereld die draait om drukte en prestatie. Tegen de achtergrond van de prachtige Finse natuur leren ze elkaar en zichzelf een stuk beter kennen.

Annick Beyers vindt leesbevordering en vooral leesplezier aanwakkeren bij kinderen en jongeren belangrijk, want, zo zegt ze: ‘Lezen is dromen met je ogen open.’

 

young-adult-boek_StilleDenker-AnnickBeyers
Stille denker
Verschenen bij: Uitgeverij Beefcake Pubishing, Gent
ISBN: 9789493293359
Prijs: €22.95
Verschenen: 8-09-2023
Leeftijdscategorie: YA

Licht in jou van mij 

Anne-Fleur en Elin doen dit jaar allebei havo-examen, maar hebben verder niets met elkaar gemeen. Sterker nog, ze kunnen elkaar niet uitstaan. Anne-Fleur is rijk, populair en kan alles doen wat ze wil. Elin, die in haar dagelijkse leven wordt belemmerd door een chronische ziekte en bij wie het thuis een chaos is, ergert zich rot aan die verwaande meid en haar ‘clan’. En andersom vindt Anne-Fleur ‘Elin de Eenling’ een triest geval.

Dan slaat het noodlot toe en komt er een eind aan Anne-Fleurs zorgeloze leventje. Ongewild komen de twee steeds weer met elkaar in aanraking, wat voor de nodige confrontaties zorgt. Maar zou het hen ook nog iets anders brengen?

Licht in jou van mij  is een Young-Adultroman over leven met een chronische ziekte die je leven op z’n kop zet, en over ware vriendschap.

Jacodine van de Velde is orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut en heeft gewerkt met jongeren met eetstoornissen en angst- en stemmingsklachten. Begin 2021 heeft zij haar baan opgezegd en is de praktijk Een Zorg Minder begonnen.

550x798
Licht in jou van mij 
Verschenen bij: Clavis
ISBN: 9789044852134
368 pagina’s
Prijs: €23.95
Verschenen: 30-06-2023
LeeftijdscategorieYA

Spiegelhaat

Libby wil maar één ding: een beroemde zangeres worden. Die droom lijkt waarheid te worden als ze Guido ontmoet. Hij regelt optredens voor haar en stelt haar voor aan ‘de juiste mensen’, maar isoleert haar ook van haar familie en vrienden. Ondanks de waarschuwing van haar zusje en alles wat ze weet van mannen met mooie praatjes laat Libby het gebeuren. Maar dan verandert de droom in een nachtmerrie. Lukt het Libby aan Guido te ontsnappen? Een spannend verhaal over liefde, muziek, dromen en bedrog. Voor young adults.

Erna Barth studeerde pedagogiek en volgde de schrijfopleiding Script+. Haar debuutroman Lef kwam in 2019 uit. Ze schrijft uit liefde voor taal en houdt van vertellen en hoe één gedachte, één stem kan uitgroeien tot een heel verhaal.

 

 

 

 

9789044850734_1
Spiegelhaat
Verschenen bij: Clavis  
ISBN: 9789044850734
152 pagina’s
Prijs: €18.95
Verschenen: 2023
Leeftijdscategorie: YA