Skip to content

Jonge Oogst – week 8

De parade, een telboek van 1 tot 100!

Op een zomeravond laat kon Muis hé-le-maal niet slapen. Ze bleef maar denken aan feesten, al telde ze honderd schapen. Zo ging ze op pad, en wel meteen! Op zoek naar een feestje, te beginnen bij één.

In De parade ga je samen met Muis al tellend op zoek naar het feest dat met iedere bladzijde groter en groter wordt. Maker Jana Glatt tekende taart, ballonnen, vuurwerk en nog véél meer. Glatt is een bekroonde Braziliaanse illustrator die woont en werkt in Keulen. Naast kinderboeken heeft ze ook illustraties gemaakt voor tijdschriften en kinderkleding. De parade is een kleurrijk tel-, zoek- en kijkboek op rijm dat kinderen van verschillende leeftijden zal aanspreken. Vertaald door Florian Duijsens.

de-parade-een-telboek-van-1-tot-100
De parade, een telboek van 1 tot 100!
Verschenen bij: Uitgeverij Zwijsen
ISBN: 9789047633913
56 pagina’s
Prijs: €18.99
Vertaling door: Florian Duijsens
Verschenen: 02-02-2024
Leeftijdscategorie: 3+

De maan is over dezelfde

Luna moet noodgedwongen alles achterlaten en samen met haar moeder op zoek gaan naar een nieuw thuis. Het maakt haar verdrietig. Verhuizen is eng en spannend en dan komen ze ook nog in een donker bos terecht. Maar dan kijkt Luna omhoog en ziet ze iets wat ze herkent…

Sacha Heemels was in 2022 een van de winnaars van Picture This!, de illustratiewedstrijd die ieder jaar door uitgeverij Lemniscaat wordt georganiseerd. Ze won de wedstrijd met drie illustraties waaruit dit prentenboek is ontstaan. De maan is overal dezelfde is een verhaal over heimwee en over hoe fijn het is dat de maan altijd boven je blijft schijnen, ook als jij ergens anders naartoe verhuist. Voor kinderen vanaf vier jaar.

de-maan-is-overal-dezelfde
De maan is over dezelfde
Verschenen bij: Lemniscaat
ISBN: 9789047715894
32 pagina’s
Prijs: €14.99
Verschenen: 23-1-2024
Leeftijdscategorie4+

De boom die een wereld was

Ga naar de bibliotheek of boekhandel, zoek De boom die een wereld was en ontdek de geheimen van de dieren in en rondom deze oude en stille boom waar heel wat leven in schuilt. Zo lees je onder andere over de luiaard, over de snoek en de andere snoek, over de tuinslak en over de gewone pad en het vogelbekdier. Ze vertellen je wat ze denken, wat ze doen (of juist niet doen) en over wat er gebeurt als de nacht valt en niemand kijkt…

Yorick Goldewijk won in 2022 de Gouden Griffel voor Films die nergens draaien. Daarna verscheen Duizend & ik, een boek voor kinderen vanaf 13 jaar en nu is er De boom die een wereld was. Korte dierenverhalen voor zesjarigen tot honderdzesjarigen. Jeska Verstegen maakte er paginavullende illustraties bij. Verstegen is naast illustrator ook auteur. In 2020 verscheen Ik zal je bewaren bij uitgeverij Querido.

 

De-boom-die-een-wereld-was-1
De boom die een wereld was
Verschenen bij: Ploegsma
ISBN: 9789021685373
80 pagina’s
Prijs: €18.99
Verschenen: 07-02-2024
Leeftijdscategorie: 6+