Skip to content

Jonge Oogst – week 5

Het Luisterhout

In de timmerwerkplaats van zijn oom vindt Ardin een bijzonder stuk hout. Het lijkt wel een gewei… Als hij stiekem in het hout begint te snijden, komt er ‘s nachts een zwart hert op bezoek. Het dier neemt hem mee naar de overkant van de rivier, waar het magische Schemerwoud ligt. Daar ontrafelt Ardin de geheimen rondom zijn overleden vader, die alles te maken hebben met het zeldzame luisterhout. En met zijn nichtje Edda…

Een sprookjesachtig verhaal over familie, natuur en de kracht van verbeelding. Voor lezers vanaf 10 jaar.

luisterhout_1
Het Luisterhout
Verschenen bij: Clavis
ISBN: 9789044852264
Prijs: €20.95
Verschenen: 31-12-2023
Leeftijdscategorie: 10+

Gepikt. Twitch & Jack op zoek naar de eierdief

Het slechtvalkennest in het Avesbos wordt beroofd. Wie steelt er vogeleieren? Twitch, Jack en hun vrienden proberen de schurk te vangen, maar ze geraken verstrikt in een gevaarlijk kat- en muisspelletje. Kunnen ze zichzelf redden en de eierdief tegenhouden?

Na Twitch en Gespot, krijgen we met Gepikt het derde deel in de reeks over Twitch, de jongen met een passie voor vogelkijken in het bijzonder en de natuur in het algemeen. Opnieuw een spannend en mysterieus verhaal, waarin vogels een hoofdrol spelen en waarin Twitch, Jack en hun vrienden hachelijke avonturen beleven.

gepikt
Gepikt. Twitch & Jack op zoek naar de eierdief
Verschenen bij: Lannoo
ISBN: 9789401498807
Prijs: €17.99
Verschenen: 13-02-2024
Leeftijdscategorie10+

De laatste verhalenverteller

Petra wil niets liever dan een verhalenverteller worden, net als haar Mexicaanse oma. Maar veel tijd om dat te leren heeft ze niet: de aarde zal binnenkort vernietigd worden door een komeet. Een paar honderd wetenschappers en hun kinderen – waaronder Petra en haar familie – zijn uitverkoren om naar de nieuw ontdekte planeet Sagan te reizen.

Bijna vierhonderd jaar later wordt Petra wakker op Sagan. Het ruimteschip is overgenomen door een grimmig legertje robots die het geheugen van iedereen aan boord hebben gewist. Door toeval is Petra de enige die zich de aarde nog herinnert. En als de planeet Sagan niet voor iedereen leefbaar blijkt te zijn, wordt duidelijk dat alleen Petra de mensen aan boord kan redden met behulp van haar verhalen. Ook na het vergaan van de aarde, blijven verhalen onmisbaar.

front-medium-2076778278
De laatste verhalenverteller
Verschenen bij: Querido
ISBN: 9789045128725
296 pagina’s
Prijs: €18.99
Verschenen: 09-01-2024
Leeftijdscategorie: 10+