Skip to content

Jonge Oogst – week 49

Konijn en boom

Konijn is op de vlucht voor een gevaarlijke wolf. Gelukkig vindt ze dekking bij een alleenstaande boom. Konijn wil samen met boom op zoek naar de rest van haar familie die ten prooi viel aan de wolf, maar booms’ wortels zitten vast in de grond. Hoe gaan ze dat doen?

Konijn en boom is een woordeloos prentenboek van Balint Zsako. Zsako is geboren in Hongarije, groeide op in Canada en woont tegenwoordig in Los Angeles. Konijn en boom is het eerste boek dat van hem bij uitgeverij De Eenhoorn is verschenen. Een prentenboek over verbeelding en een wonderbaarlijke zoektocht naar vriendschap.

Konijn-en-boom
Konijn en boom
Verschenen bij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462917507
184 pagina’s
Prijs: €27.50
Verschenen: november 2023
Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Er was ook eens…

Maak kennis met zeven nieuwe magische werelden in het sprookjesboek Er was ook eens… Hierin lees je onder andere over Watramama, de moeder van alle moeders die in zee leeft en niets wil delen, over de Regenboogslang, die uit de lucht valt en met vier zussen mee naar huis wil en over een watergeest die in de buik van een potvis de oceaan doorkruist.

Milouska Meulens debuteerde in 2021 met het boek Elin, een jaar later verscheen Mondi en nu is er Er was ook eens… een sprookjesboek met verhalen die Meulens als kind gemist heeft. De illustraties zijn gemaakt door Gouden Penseel-winnaar Djenné Fila. Fila heeft allerlei soorten texturen gemaakt die ze vervolgens digitaal samen heeft gebracht tot de uiteindelijke beelden. Er was ook eens… is de eerste samenwerking tussen de schrijver en illustrator.

Er was ook eens…
Er was ook eens…
Verschenen bij: Volt
ISBN: 9789021479194
Prijs: €18.99
Verschenen: 23/11/2023
Leeftijdscategorie7+

De sneeuwkoningin

Janna en Arne zijn beste vrienden, tot Arne op een dag een splinter van de toverspiegel in zijn oog krijgt. Zijn hart verkilt. Arne ziet enkel nog de slechte kanten van mensen en gedraagt zich gemeen tegen Janna. Maar Janna laat zich er niet door tegenhouden. Wanneer Arne wordt ontvoerd door de Sneeuwkoningin zet ze alles op alles om Arne te redden.

Gouden Griffel-winnaar Bette Westera heeft een eigen draai gegeven aan het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. Westera vertelt het verhaal van Janna en Arne aan de hand van zeven pakjes. Aida de Jong maakte er de illustraties bij. De illustrator was in 2019 een van de drie winnaars van illustratiewedstrijd Picture This! van uitgeverij Lemniscaat. De Sneeuwkoningin is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

9789025778125_cover
De sneeuwkoningin
Verschenen bij: Gottmer
ISBN: 9789025778125
64 pagina’s
Prijs: €17.99
Verschenen: 22/11/2023
Leeftijdscategorie: 8+