Skip to content

Jonge oogst – week 41

Bobbie Botjes

Zanderoog lijkt een doodgewoon eiland met doodgewone mensen, maar wanneer Modder – de hond van Maas – botten vindt op het strand en deze door de bliksem worden getroffen verandert alles! Er komt een piratenmeisje tot ‘leven’ als skelet: Bobbie Botjes. Maas en zijn nieuwe vriendin Amira moeten hun best doen om het meisje verborgen te houden, want een lopend piratenskelet vinden al die doodgewone mensen en de baas van het eiland vast geen goed idee. Tijdens het verstoppen van Bobbie gebeurt er iets verschrikkelijks, iets wat ervoor zorgt dat niet veel later het hele eiland gevaar loopt… Lukt het de kinderen om Zanderoog te redden?

Marcel van Driel is geen onbekende in de kinderboekenwereld en schreef al verschillende populaire series zoals Superhelden.nl en wat recenter de boeken over de Game Helden. Net zoals bij Game Helden werkte Marcel tijdens het maken van Bobbie Botjes nauw samen met Paco Vink, die dit spannende boek heeft voorzien van vele tekeningen. Samen met de tekst zorgen de illustraties voor een prachtig en enorm aantrekkelijk geheel waardoor het een (griezelig) feest is om dit boek te lezen!

bobby
Bobbie Botjes
Verschenen bij: Billy Bones
ISBN: 9789030509547
Prijs: €17.99
Verschenen: september 2023
Leeftijdscategorie: 8+

Oerbloed: De Raadselbreker

Obbe leidt een rustig leven als Boekhouder in Norgië als Boekhoeder. Hij woont en werkt in de Boekenburcht, de plek waar alle kennis van het land wordt bewaard. Maar dan vindt hij per ongeluk het Zevende Boek. Een eeuwenoud en zeer machtig boek dat echt niet in verkeerde handen mag vallen. Wijsgeleerde Gundahart wijst Obbe aan als de Raadselbreker en stuurt hem op reis naar de andere kant van Norgië, met als doel het boek in veiligheid te brengen. Deze reis is echter levensgevaarlijk. Hij komt oog in oog te staan met rovers, nevelgeesten en de kwaadaardige Rafenna. Zal het hem lukken om het Zevende Boek in veiligheid te brengen?

Een debuut vol vriendschap, moed en avontuur geschreven door Rob Koops. Als kind verslond Rob Koops de boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw en Jaap ter Haar. Gelukkig is die liefde voor boeken nooit verdwenen en heeft hij daardoor zijn wens in vervulling laten gaan: zijn eigen kinderboek. En er zullen nog meer volgen, want De Raadselbreker is het eerste deel van een serie! Robs vrouw, Maruga Koops, heeft de illustraties gemaakt. Haar werk is ook te zien in de kleurrijke boeken Bij ons thuis en Hiep hiep hoera!

oerbloed
Oerbloed: De Raadselbreker
Verschenen bij: Harper Collins
ISBN: 9789402713053
Prijs: €19.99
Verschenen: augustus 2023
Leeftijdscategorie10 +

De Verboden Duinen

Mila’s leven was goed en leuk, tot die ene dag. Na die dag werd alles anders: zo is onder andere haar vader vertrokken, is er geen geld meer voor sport en muziek en is haar moeder gestopt met lachen. Maar nu heeft Mila een Briljant Plan, ze gaat beste vriendinnen worden met Eline. Gelukkig wil Eline dit ook en al snel maken ze samen nieuwe Briljante Plannen. Nu lijkt alles weer helemaal goed te komen! Maar toch loopt het anders dan ze hadden verwacht. Heel erg anders…

Tot nog toe schreef Marjolein Visser proza en non-fictie voor volwassenen, maar nu is ook haar eerste kinderboek verschenen. Ze won verschillende schrijfwedstrijden waaronder de VPRO Bagagedrager. Naast schrijver is Marjolein Visser psycholoog, onderzoeker en interviewer. De Verboden Duinen is het resultaat van een vier jaar lang durend onderzoeks- en schrijfproces. Haar eerdere werk, maar ook het recent verschenen kinderboek, roept veel lovende reacties op.

Sophie Pluim staat bekend om haar sfeervolle beelden vol details. Zo zorgt ze ervoor dat haar illustraties een echte aanvulling zijn op verhalen. Sophie’s tekeningen zijn terug te vinden in vele (kinder)boeken, zoals de Wereldklassiekers van uitgeverij Blossom Books, Mot en de metaalvissers en het Kinderboekenweekgeschenk van 2023: Ravi en de laatste magie. Afgelopen maand verscheen Sophi’s debuut, Het huisje zonder heks, een betoverend sprookjesachtig prentenboek dat is geschreven en geïllustreerd door Sophie zelf.

duinen
De Verboden Duinen
Verschenen bij: Leopold
ISBN: 9789025885304
Verschenen: september 2023
Leeftijdscategorie: 10+