Skip to content

Jonge oogst – week 3

Maangoud

Op boerderij De Waetermolen wordt bij volle maan een prachtig veulen geboren: Maangoud. Hij krijgt veel liefde van zijn moeder, hij voelt zich veilig, groeit samen met andere paarden op en leert veel bij. Toch merkt Maangoud dat vooral mensen zijn leven een bepaalde richting uit sturen. En dat is niet altijd de richting die hij zelf uit wil …

Ilse De Keyzer houdt zelf van paarden en schrijft met Maangoud een hoopvol en meeslepend boek waarin een paard over zijn leven vertelt. Voor dierenvrienden vanaf 10 jaar.

 

maangoud
Maangoud
Verschenen bij: Clavis
ISBN: 9789044852356
72 pagina’s
Prijs: €14.95
Verschenen: 30-11-2023
Leeftijdscategorie: 10+

De nacht van de bliksemregen

Kon ze de tijd maar terugdraaien. Dan zou ze zorgen dat alles anders zou lopen.

Als je dat ene, beslissende moment opnieuw kon beleven… Na de plotselinge dood van haar moeder woont Lana bij haar opa in Parijs. Vanaf dat moment staat de tijd stil. Op een dag krijgt Lana een geheimzinnige brief. Als ze ’s avonds naar de Eiffeltoren gaat, kan ze naar het verleden reizen. Dit is haar kans om alles te veranderen. Lana is vastbesloten om naar boven te gaan, zelfs als er een hevige storm losbreekt… Het is het begin van een fantastische reis waarna niets meer hetzelfde is.

Myron van der Velde woonde zelf ruim vijf jaar in Parijs en in dit verhaal komen Myrons fantasie, schrijftalent, kennis van en liefde voor de lichtstad, samen in een betoverend avontuur, waarin feit en fictie door elkaar heen lopen. De nacht van de bliksemregen is een jeugdroman van Nederlandse bodem over schuldgevoelens, afscheid nemen en durven geloven in het onmogelijke.

nacht
De nacht van de bliksemregen
Verschenen bij: Leopold
ISBN: 9789025884253
144 pagina’s
Prijs: €16.99
Verschenen: 23-22-2023
Leeftijdscategorie10+

Mona Lisa en de anderen

In dit humoristische boek stellen de beroemdste kunstwerken zich persoonlijk voor. Mona Lisa bijvoorbeeld, de superdiva die in het Louvre haar eigen wachtrij heeft. Daar zijn de andere meesterwerken niet blij mee… Zij vertellen je waarom zij het net zo waard zijn om gezien te worden als de Mona Lisa.

Napoleon Bonaparte neemt je mee achter de schermen van zijn eigen kroning. De Venus van Milo legt uit wat er met haar ontbrekende armen is gebeurd. De zittende schrijver roddelt over de oude Egyptische koninklijke familie en Mona Lisa onthult dat er meer achter haar portret zit dan haar mysterieuze glimlach.

De vrolijke verhalen van Alice Harman zijn op grappige wijze in zwartwit geïllustreerd door Quentin Blake. Mona Lisa en de anderen is een boek dat uitnodigt om naar kunst te kijken en erover te praten.

Achterin het boek vind je aanvullende informatie, zoals een tijdlijn en een verklarende woordenlijst. Bovendien staan op de site van uitgeverij Lemniscaat 10 activiteiten, die zowel in de klas als thuis uitvoerbaar zijn.

mona-lisa-en-de-anderen
Mona Lisa en de anderen
Verschenen bij: Lemniscaat
ISBN: 9789047715795
96 pagina’s
Prijs: €14.99
Verschenen: december 2023
Leeftijdscategorie: 10+