Skip to content

Jonge Oogst week 26 – 2023

Cadeautje!

Een nieuw avontuur over de twee vrienden Suusje Eekhoorn en August de Vos. Eerder verscheen Help! Een verrassing! waarin August de hoofdrol had. In dit verhaal staat Suus centraal. De Eekhoorn is jarig en dat viert ze samen met August. Ze kijkt ontzettend uit naar haar cadeautje. August zal het toch vast niet erg vinden als ze alvast spiekt wat erin zit? Maar dan raakt ze het cadeautje per ongeluk kwijt… Hoe zal August hierop reageren?

De illustraties van Miriam Bos verschijnen internationaal op puzzels, spellen, stoffen en nog veel meer. In 2022 debuteerde ze met het prentenboek Help! Een verrassing! Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2024. Cadeautje! is het tweede prentenboek van de illustrator en schrijver.

Cadeautje!
Cadeautje!
Verschenen bij: Lemniscaat
ISBN: 9789047714798
26 pagina’s
Prijs: €14.99
Verschenen: 2023
Leeftijdscategorie: 4+

De alchemist op de richel

Wanneer schrijf je een woord met ch en wanneer met een g? Dit boek helpt je bij deze vraag. Lees maar: ‘Hier zit ik dan: de kersverse monarch. Vol schrammen, in een schamele hut. Bloed loopt langs mijn achillespees mijn schoen in. In mijn nieuwe mantel zit een scheur. Wat een lachwekkende toestand. Dat mijn feestje van vannacht zo zou lopen, had ik echt niet kunnen bedenken…’

Karst-Janneke Rogaar maakte eerder de boeken Keizer Ei en Au!, met daarin alle korte-ei en au-woorden verzameld in één verhaal en nu is er De alchemist op de richel over de meest voorkomende ch-woorden. Bedacht, geschreven, geïllustreerd en vormgegeven door Rogaar. In 2021 ontving ze van zowel de Griffeljury als de Penseeljury een Vlag en Wimpel voor Keizer Ei.

De alchemist op de richel
De alchemist op de richel
Verschenen bij: Kluitman
ISBN: 9789020672145
64 pagina’s
Prijs: €14.99
Verschenen: 2023
Leeftijdscategorie: 7+

Skip en de konijnendief

Het konijn van Skip is op een dag opeens verdwenen. Het hok is leeg en het deurtje staat wijd open. Is Snuf ontsnapt, of misschien gestolen? Skip en zijn vrienden Bennie en Olena weten het zeker: het was een dief. Als echte detectives gaan ze op onderzoek uit. Een verhaal voor beginnende lezers en detectives om zelf te lezen en om voor te lezen.

Anna Woltz schreef al meer dan 25 boeken. Met Gips won ze in 2016 de Gouden Griffel. Eerder schreef ze Zondag, maandag, sterrendag voor de Tijgerlezen-serie van uitgeverij Querido. Bij Tijgerlezen staat leesplezier voorop: de verhalen zijn spannend of grappig en hebben veel illustraties in kleur. Skip en de konijnendief is het nieuwste deel in deze reeks en is geïllustreerd door Lars Deltrap.

Skip en de konijnendief
Skip en de konijnendief
Verschenen bij: Querido
ISBN: 9789045129105
96 pagina’s
Prijs: €14.99
Verschenen: 2023
Leeftijdscategorie: 7+