Skip to content

Jonge Oogst – week 23

Het grote gevoelenshotel

Welkom in Het Grote Gevoelenshotel. De hotelmanager zorgt ervoor dat elk gevoel een plekje vindt. Gevoelens checken in en weer uit. Zo staat het hotel elke keer op stelten als Woede is geweest, maar checkt daarna altijd Kalmte in. Laat Verdriet af en toe het bad overlopen en als er te veel gevoelens tegelijkertijd inchecken, boekt ook Angst een kamer.

Lidia Brankovic groeide op in Berlijn. Het grote gevoelenshotel is haar debuut. De illustrator en schrijver maakte het boek voor haar master en vond op dezelfde dag van haar eindpresentatie een uitgever. Dit prentenboek over het leren benoemen van gevoelens is vertaald door Gouden Griffel-winnaar Edward van de Vendel en is verschenen bij uitgeverij Horizon.

550x778
Het grote gevoelenshotel
Verschenen bij: Horizon
ISBN: 9789464104684
40 pagina’s
Prijs: €19.99
Vertaling door: Edward van de Vendel
Verschenen: 23 mei 2024
Leeftijdscategorie: 4+

Foutje? Echt niet!

In Foutje? Echt niet! Is de hoofdpersoon een inktvlek van een illustrator. Een foutje. Alhoewel, een foutje? Als inktvlek kun je toevallig wel alles worden wat je maar wilt! Van een vis in het water tot aan een banjerbeest. Dus een foutje? Echt niet!

In 2021 won Pieter Koolwijk de Gouden Griffel met Gozert, dit jaar mag hij het Kinderboekenweekgeschenk schrijven dat Schatpakkers gaat heten. Net als bij zijn andere boeken maakt Linde Faas hiervoor de illustraties. De illustrator schrijft zelf ook. Zo heeft ze al meerdere prentenboeken gemaakt, waaronder Waar is grote broer? dat in 2022 werd bekroond met een Bronzen Griffel. Foutje? Echt niet! is het eerste prentenboek van het duo samen.

550x744
Foutje? Echt niet!
Verschenen bij: Lemniscaat
ISBN: 9789047716280
Prijs: €14.99
Verschenen: 14 mei 2024
Leeftijdscategorie4+

Zoef

Dit verhaal gaat over Amir en Zafar Omar Emín Faroek de Veertiende, kortweg: Zoef. Zoef is een oud tapijt dat Amirs moeder naast zijn bed heeft neergelegd nadat Amir zijn allerliefste hond Oela is overleden. Zoef is echter geen gewoon tapijt: het stelt zichzelf voor en het kan vliegen! Samen gaan Amir en Zoef op reis naar de Grens om Oela terug te halen voordat ze definitief oversteekt. Onderweg komt het tweetal figuren tegen die hen proberen te helpen – of juist niet… Zal het Amir en Zoef lukken om op tijd Oela weer mee naar huis te nemen? Zoef is schitterend geïllustreerd door Nadia Meezen.

Janneke Schotveld won in 2008 de Hotze de Roosprijs met Villa Fien, geïllustreerd door Annet Schaap. Daarna volgden tal van boeken, waaronder de bekende Superjuffie! reeks, ook geïllustreerd door Schaap. Schotvelds’ boek De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes werd in 2019 bekroond met een Vlag en Wimpel. In 2022 kreeg ze de Kinderboekwinkelprijs voor De eekhoorn legt een ei, een verzameling fabels met illustraties van Noëlle Smit.

550x784
Zoef
Verschenen bij: Van Goor
ISBN: 9789000393251
128 pagina’s
Prijs: €15.99
Verschenen: 28 mei 2024
Leeftijdscategorie: 7+