Skip to content

Jonge Oogst – week 20

Lilly, Hanna en de zeven omaatjes

Lilly kan niet wachten om samen met haar vader naar het zwembad te gaan, ze weet al precies van welke glijbanen ze af wil roetsjen. Maar dan zegt haar vader dat hij niet meer mee kan, in plaats van papa gaat Lilly nu met zijn vriendin Hanna. Lilly is teleurgesteld en eenmaal in het zwembad wil Hanna niet van de glijbaan af, maar alleen maar op de rand van het zwembad zitten. Boos zwemt Lilly weg. Plotseling is ze helemaal alleen… Tot ze in de verte een groepje ziet spetteren en springen, dat ziet er leuk uit, daar gaat ze heen!

Uitgever Moon schrijft over dit prentenboek op hun Instagram-pagina dat ‘de welbekende stiefmoeder en zeven dwergen uit het verhaal van Sneeuwwitje in een nieuw, hedendaags jasje zijn gestoken. Dit Zweedse prentenboek is een liefdevolle ode aan echte lijven, inclusief rimpels en cellulite!’ Op de kaft van het boek prijkt dan ook een sticker waarop staat: Met echte lijven. Maker Elsa Paulson is illustrator en grafisch vormgever. Ze woont en werkt in Stockholm. Lilly, Hanna en de zeven omaatjes is haar prentenboekdebuut.

550x671
Lilly, Hanna en de zeven omaatjes
Verschenen bij: Moon
ISBN: 9789048873876
32 pagina’s
Prijs: €17.99
Verschenen: 24-4-2024
Leeftijdscategorie: 4+

Jippie! Een humeurig sprookje

Nu als bundel verkrijgbaar: de drie eigenwijze avonturen van prinses Super uit het vrolijke land Jippie. In Jippie is iedereen áltijd vrolijk, maar dan ook echt al-tijd. Maar Super niet. Super kan ontzettend humeurig zijn. In deze bundel lees je hoe Super opzoek gaat naar een even humeurig vriendje in het chagrijnige buurland Grom, hoe ze samen met haar beste vriend Max de ridders van Hak bestrijdt en hoe ze tot slot de diepzee op gaat om Max’ vader te zoeken.

Sanne Rooseboom debuteerde in 2016 met Jippie! Een humeurig sprookje. In datzelfde jaar verscheen ook het eerste deel van de populaire serie Het ministerie van oplossingen. Voor Mot en de metaalvissers ontving Rooseboom de Kinderboekwinkelprijs 2023, ook schreef ze dat jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste magie. De illustraties in Jippie! zijn gemaakt door Annet Schaap. Voor deze bundel maakte ze een nieuwe cover. Schaap heeft al ongeveer 200 boeken geïllustreerd, onder andere voor Jacques Vriens, Francine Oomen en Janneke Schotveld. In 2017 debuteerde ze als schrijver met Lampje dat ze ook zelf illustreerde.

In deze bundel over prinses Super zijn alle drie de boeken gebundeld tot een groot voorleesboek. Om voor te lezen vanaf 6 jaar of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

550x740
Jippie! Een humeurig sprookje
Verschenen bij: Van Goor
ISBN: 9789000348366
112 pagina’s
Prijs: €15.99
Verschenen: 2016
Leeftijdscategorie6+ – 7+ zelf lezen

De zee hield het lang geheim

Op een dag hangt Luuk zijn warme theefles aan een touwtje in het koude zeewater. Er steekt een storm op en Luuk en zijn zus Kaat vergeten de fles. Ze zijn kinderen van een mosselvisser en spelen graag in de haven, in weer en wind. Drijfnat op de dijk zijn ze het gelukkigst. Ze vergeten de fles in de zee. Totdat ze maanden later zien dat ze per ongeluk iets heel bijzonder hebben ontdekt…

In 1994 ontving schrijver, journalist en programmamaker Wouter Klootwijk de Kinderboekwinkelprijs voor Het erf van de oom van Adri. In 2017 schreef hij Anne, het paard en de rivier, geïllustreerd door Enzo Pérès-Labourdette. Het boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury en bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken. Twee jaar later verscheen Naar de overkant, dat werd bekroond met een Zilveren Griffel. In 2022 schreef Klootwijk Hoog in de boom begint de zomer met illustraties van Esther Leeuwrik. De zee hield het lang geheim is ook door Leeuwrik geïllustreerd. De illustrator woont in het Groene Hart in Gouda en haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen, maar vooral uit haar drie kinderen. Voor haar tekeningen gebruikt ze verschillende materialen, waaronder waterverf, inkt en kleurpotlood.

550x799
De zee hield het lang geheim
Verschenen bij: Leopold
ISBN: 9789025886301
72 pagina’s
Prijs: €16.99
Verschenen: 24 -4-2024
Leeftijdscategorie: 8+