Skip to content

Jonge Oogst – week 17

Coco en het gekke ding

Er ligt een gek ding in het bos. Het is zacht en roze en niemand weet precies wat het is. Coco weet het niet, Kikker weet het niet, niemand van haar vriendjes weet het. Of toch? Egel weet misschien wel wat het is: een plek om op te liggen! Er is maar één manier om erachter te komen of dat klopt en Egel is vastbesloten om dat uit te zoeken…

Loes Riphagen debuteerde in 2008 met Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft de illustrator en schrijver al heel wat boeken op haar naam staan. Zo verscheen vorig jaar bij uitgeverij Gottmer Het kabouterboek, een boek over het leven van de moderne kabouter. In 2021 werd Coco kan het! uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Van dit prentenboek zijn al meer dan 260.000 exemplaren verkocht. Hierna volgde onder andere Coco, kijk uit! een kartonboek met stevige doorkijkpagina’s, en nu is er dit nieuwe prentenboek over het vogeltje: Coco en het gekke ding.

9789025778941_front-cover-standard-600x775
Coco en het gekke ding
Verschenen bij: Gottmer
ISBN: 9789025778941
36 pagina’s
Prijs: €15.99
Verschenen: 9 april 2024
Leeftijdscategorie: 3+

Zomersneeuw

wat doe je nou?
eigenwijs bos
ben je op
je allermooist,
laat je al
je blaadjes los

Ecoloog en schrijver Suzanne Weterings debuteerde met de bundel Een krekel in mijn slaapzak dat werd geïllustreerd door Annette Fienieg. Met haar versjes over de natuur hoopt Weterings kinderen te inspireren om meer en beter te kijken naar planten en dieren om hen heen. Ook dit nieuwe poëzieprentenboek Zomersneeuw is gevuld met versjes over de natuur, deze keer geïllustreerd door Miriam Bouwens.

Illustrator Miriam Bouwens heeft onder andere de voorleesboeken van Henrieke Herber geïllustreerd: Nadia’s nacht en het recent verschenen tweede, op zich zelf te lezen deel Nadia’s dag. Ook heeft ze voor Bekking & Blitz veel kaarten en andere producten voorzien van haar illustraties.

Zomersneeuw van Suzanne Weterings en Miriam Bouwens is verschenen bij uitgeverij Querido. Een versjesbundel over kikkervisjes in de lente, de mooiste stenen op het strand, over muggen in de zomer, storm die je uit je slaap houdt, over eigenwijze bomen in de herfst en nog veel meer.

9789045129969_front
Zomersneeuw
Verschenen bij: Querido
ISBN: 9789045129969
48 pagina’s
Prijs: €17.99
Verschenen: april 2024
Leeftijdscategorie4+

Roodkapje

Wat Roodkapje in dit verhaal tegenkomt zouden sommige kleine meisjes misschien eng vinden, maar dit kleine meisje niet. Dit Roodkapje komt onderweg naar grootmoeder een wolf tegen. En die wolf heeft een plan… Maar dat heeft Roodkapje ook!

Roodkapje is gemaakt door de in Engeland woonachtige Bethan Woollvin. De illustrator en schrijver won met dit boek al de Macmillan Children’s Book Prize, de AOI World Illustration Awards en het werd uitgeroepen tot New York Times Best Illustrated Book. Het prentenboek is vertaald door Berd Ruttenberg en is uitgegeven bij Hoogland en van Klaveren. De uitgeverij omschrijft het prentenboek als volgt: ‘Door middel van een sterk staaltje girlpower zet Bethan Woollvin het sprookje zoals we dat tot nu toe kenden volledig op z’n kop.’

 

 

550x554
Roodkapje
Verschenen bij: Hoogland en van Klaveren
ISBN: 9789089674333
32 pagina’s
Prijs: €15.95
Verschenen: 1 mei 2024
Leeftijdscategorie: 3+