Skip to content

Jonge Oogst – Week 15

Het hart van een giraf is ongelooflijk groot

Volgens de jury van de Finlandia Junior Prijs, neemt het magisch-realisme in dit boek ons mee naar bijzondere plaatsen en stemmingen. Vega woont met haar vader namelijk op Giraffeneiland. Denkbeeldige dieren en opa Hector houden haar gezelschap. Van haar moeder herinnert Vega zich niets. Wanneer Vega’s vader een ijskoningin als vriendin krijgt, gaat Vega samen met haar beste vriend Nelson op zoek naar haar moeder. Hun tocht leidt hen naar een heel bijzonder circus…

De Finse schrijfsters en zussen Sofia en Amanda Chanfreau vertellen een spannend en fantasierijk verhaal over familie en vriendschap, over je plek vinden in de wereld. Sophie Kuiper doet hun betoverende verhaal alle eer aan met haar mooie vertaling.

9789401402408
Het hart van een giraf is ongelooflijk groot
Verschenen bij: Lannoo
ISBN: 9789401497664
216 pagina’s
Prijs: €15.99
Vertaling door: Sophie Kuiper
Verschenen: 26-03-2024
Leeftijdscategorie: 9+

Ik zal je vinden

Olivia, Leo en Grace hebben weinig met elkaar gemeen, behalve dat ze een bloedhekel hebben aan Nicky, de pestkop van school. Ze balen dan ook als ze op schoolkamp met hem in een huisje worden ingedeeld. De volgende dag is Nicky spoorloos verdwenen en zíj zijn de laatsten die hem gezien hebben.

De politie doet onderzoek naar de verdwijning, maar Olivia, Leo en Grace besluiten zelf ook op zoek te gaan. Alle drie hebben ze namelijk hun eigen reden om Nicky zo snel mogelijk te willen vinden…

Dit boek is een deel uit de reeks ‘Politie niet betreden’. Dat is de overkoepelende naam voor de spannende jeugdthrillers van Uitgeverij De Fontein. Je herkent de boeken aan het populaire Politie niet betreden-elastiek en de bloedspetter op de rug. De boeken spelen zich af in een herkenbare, hedendaagse tiener-setting en sluiten vaak aan bij actuele thema’s.

525x840
Ik zal je vinden
Verschenen bij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026172359
264 pagina’s
Prijs: €17.99
Verschenen: 26-03-2024
Leeftijdscategorie11+

Het uurwerkmysterie

Isaac Turner woont in Londen met zijn vader, de beroemdste klokkenmaker van het land. Als Isaac ’s avonds laat met zijn vader op de Big Ben is om de klok een uur terug te zetten, verdwijnt zijn vader plotseling in het niets. Het enige wat Isaac vindt, is een gebroken zakhorloge en een cryptische boodschap…

Isaac wordt opgevangen door zijn peetvader Solomon, die Speaker is van het Britse Lagerhuis. Hij belooft zijn invloed te gebruiken om Isaacs vader terug te vinden. Maar Isaac wil zelf ook het raadsel oplossen en krijgt hulp van Solomons dochter Hattie. Zij gaat helemaal haar eigen gang en durft alles. Hattie neemt Isaac mee op sleeptouw en samen komen ze een groot en duister complot op het spoor.

Wat volgt is een adembenemende zoektocht vol raadsels en puzzels, waarbij Hattie en Isaac op de hielen worden gezeten door een levensgevaarlijke crimineel. Intussen wordt er in Engeland een verhit debat gevoerd over een nieuw wetsvoorstel voor een andere tijdmeting. Voortaan zou een uur 100 minuten moeten gaan tellen en een dag 10 uur lang zijn. Vanwaar dit vreemde voorstel? Heeft het te maken met de verdwijning van Isaacs vader?

549d67b2eafa584fc66fd2f4fca8ddd8-364x0-c-default
Het uurwerkmysterie
Verschenen bij: Condor
ISBN: 9789464530896
Prijs: €17.99
Verschenen: 10-04-2024
Leeftijdscategorie: 10+