Skip to content

Geef een boek cadeau!

Zaai-goedaflevering voor basisschooldocenten

Terwijl de Nationale Voorleesdagen en de Poëzieweek nog bezig zijn, staat het volgende boek evenement al voor de deur. Op 2 februari start de actie Geef een boek cadeau! Vanaf die dag kun je Mees Kees – Een pittig klasje van Mirjam Oldenhave voor €2,99 kopen in je boekhandel. Ook in België doen boekhandels mee. Bekijk de volledige lijst op geefeenboekcadeau.nl

Een herkenbaar boek voor leerlingen en leerkrachten
Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. Gelukkig heeft hij een fijne klas die hem maar al te graag leert hoe je dat doet, meester zijn. Zo mag je best om kwart over negen al je boterhammen opeten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En waarom zouden alle kinderen hetzelfde werk doen? Het is toch veel handiger als ieder kind maar één rijtje sommen maakt? De klas is maar wat blij met Mees Kees. Maar is Dreus, de strenge directrice van school, dat ook?

Een boek om voor te lezen in groep 5 en 6, om zelf te lezen en natuurlijk om cadeau te geven!

De makers
Mirjam Oldenhave heeft meer dan veertig boeken geschreven. Haar boeken zijn getipt door de Nederlandse Kinderjury en ze kreeg voor drie boeken een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Van Mees Kees zijn al twaalf delen verschenen. Enthousiaste kinderen kunnen na het lezen van het eerste deel dus nog heerlijk doorlezen. Van Mees Kees zijn films, een televisieserie en musicals gemaakt.

Rick de Haas verzorgde de illustraties voor alle delen van Mees Kees. Ook heeft hij het boek Boutje en de Rommelberg van Mirjam Oldenhave geïllustreerd. Daarnaast kun je zijn werk kennen van De Gorgels van Jochem Myer.

 Een gevulde boekenkast voor ieder kind
De missie van de campagne Geef een boek cadeau is om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen opgroeien tussen de mooiste boeken. Wil je graag een boek cadeau doen, maar weet je niet aan wie? Dan kun je in diverse boekhandels in Nederland terecht om een boek te doneren aan een goed doel. Goede doelen als Stichting Jarige Job, de VoorleesExpress, voedselbanken, speelgoedbanken en nog veel meer. Bekijk het complete overzicht op geefeenboekcadeau.nl.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken.