Skip to content

Een muzikaal smaaksprookje, een podcast

Van het boek Smaakspoken (lees nog even de recensie van Esther Bos hier op Jong Literair Nederland) is nu ook een serie podcasts gemaakt mèt muziek.

Actrice Thekla Reuten vertelt de verhalen en singer-songwriter Gerson Main schreef 7 bij de smaken passende liedjes die door verschillende artiesten worden gezongen. Op deze manier ontstaat er een luisterboek met zeven ‘smaaksongs’.
Begin januari 2023 is de eerste aflevering op Spotify verschenen.

Een droom kwam uit toen de makers van het boek Daan Faber en illustrator José Luis García Lechner de muzikant Gerson Main ontmoetten:In ons boek komen de zeven smaken tot leven in kleurrijke personages. Tijdens het schrijfproces hoorden José en ik soms al muziek die erbij zou passen. Letterlijk toekomstmuziek. Totdat we de geniale Gerson Main tegenkwamen, die voor elke smaak een volwassen liedje schreef en componeerde.’

Elke smaak kreeg en eigen stem en muziekstijl: Na-Young Jeon (Zout), Dio (Pittig), Sef (Zuur), Quique (Vet), Zoë Livay (Umami), Stef Bos (Bitter) en Shirma Rouse (Zoet).

De podcast Smaakspoken is gratis. Ga naar Spotify en zoek op ‘Smaakspoken’.

Produktie door Mister Kitchen, mede mogelijk gemaakt door de steun van de VandenEnde Foundation, het ZuiderMRKT Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Public Audio en meer dan 100 crowdfunders.